søndag 14. juni 2009

Litt fra helgens begivenheter, med link til bilder :)

Vi er en sliten flokk nå!! Bortsett fra pus da, som bare vil ut ut ut!!! Da vi kom hjem i kveld, ved syvtiden, etter å ha hatt mange stopp på veien for å ta bilder, sovnet vi alle tre. Jeg våknet klokken ni.. og skal legge meg når jeg har skrevet dette.. Kenneth er alt på vei :)

Det har vært en utrolig lærerik og gøy helg! Så mange koselige hunder og mennesker!! Kusienen til Kenneth, Rita, og hennes datter Malin, kom også og hilste på. Kjempekoselig å se de igjen!

Lana bestod MH-testen. Hun var vel den eneste på lørdagen som hadde jaktlyst..det er vel våres feil tenker jeg.. som har lekt den type leker som kast og hent med henne. I Finland vil de visst ikke ha lapphunder med jaktlyst, hehe. Uansett, hun løp etter "kaninen".. ble litt redd, var på vei inn igjen til meg, men så bestemte hun seg for å fillereiste dette merkelige greiene som beveget seg inni skogen og forsvant dermed etter den og kom tilbake, stolt som en hane!! Og filleristet "kaninen" til hun fant ut at det ikke var mer liv i den, hehe..
Dette viser hvor tøff hun er!!

Noe lekelyst hadde ikke Lana på testene.. hun viste interesse, men ikke så mye mer enn det.

Når de skulle teste aktivitetsnivå på henne, så tuslet hun rundt i skogen, og tok det hele som en dritepause ;) hehe..

Deretter var det en hekselignende greie som dukket opp (Alex-Sander som figurat), denne hekselignende saken oppfordret til lek, Lana ble nyskjerrig og løp for å finne ut hva det var.. men hun var også skeptisk og ville ikke leke med Alex-Sander da han kom utigjen uten bekledningen på..

Så skvatt hun veldig når en kjeledress plutselig for opp fra bakken, og gneldret noen voldsomt på denne.. men avreagerte fint ved å gå bort på eget initiativ og snuste på drakten.

Det samme skjedde når det rislet kraftig i bakken litt lenger borti stien. Lana skvatt, boffet, men avreagerte fint ved å gå bort å sjekke ut hva det kunne være. Tøffe jenta vår!!

Så dukket det opp to spøkelser (nærmere ku klux klan kommer man ikke). Lana var i forsvar og sto foran meg og viste tegn til aggresjon over lengre tid. Så gikk hun inntil beina mine. Etter en stund fant hun det tryggest å ta seg en tur for å hilse på alle tilskuerne... da jeg ropte på henne kom hun sakte men sikkert bort for å hilse på figurantene.

Siste prøve var skudd. Lana reagerte ikke i det hele tatt på skuddene. Hun fikk 1, beste resultat.. og dermed bestått.

Etter testen sa dommeren til oss at vi måtte love å bruke Lana til noe, fordi det bor så mye i henne. Han ville at vi skulle love han at vi kom tilbake å tok en såkalt funksjonsanalyse.. hvis ikke så ville han komme etter oss.. hehe, og det vil vi da ikke, så det blir det neste på programmet.. men må vente litt, for hun må være 22 mnd. Og visstnok så er det en del ventetid på sånne. Han fortalte at han hadde sagt det samme til en person for noen år tilbake, og at denne personen hadde kommet igjen med hunden sin. Og det hadde vært en kjempe stor opplevelse. Hehe.. må jo skryte litt.. for vi ble veldig stolte av henne da han sa det!

Alle hundene som var med på lørdagen fikk skryt for å være sosiale hunder som var dyktige på å avreagere. Marco og Lana var de jeg syns var mest lik i sine reaksjoner.. kanskje derfor de går så godt sammen;)

Ellers så hadde vi det kjempefint sammen med alle sammen! Vi grillet og koste oss sammen med flotte mennesker! Vil si takk til to personer som var med på å gjøre at turen ble så fin, Hanne og Gro!! Vi hadde det kjempefint sammen med dere, og vil gjerne overnatte på samme hytte som dere en annen gang også, på lignende turer :) Marco og Lana storkoser seg i hverandres salskap. Virker nesten som om de er skapt for hverandre!
Og ikke minst, tusen takk til Alex-Sander som har fått oss med på dette! Det var en kjempe opplevelse!!

Regner med at vi ser dere alle igjen i august på oppdrettertreffet, og noen av dere før den tid også :)

Bilder fra noen av hengens begivenheter kan du se her

Hvis det er noen som har lyst på noen av bildene så si ifra, så kan vi sende orginale bilder. De som ligger på denne linken har dårligere kvalitet enn de opprinnelige.


9 kommentarer:

 1. Så mange fine bilder! Tror Roxie kommer til å bli ganske lik Nika. Tror,håper jeg. Hun var jo veldig nydelig!! Lana er jo bare helt sjønn. Så morro å høre om mh teste. Du skriver så livaktig. Morro å lese om Lana!!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 2. Hehe, Lana med dritepause i skogen! :) Klart at Lana måtte drepe den ekle filla! Hu var jo gira etter å ha hilst på menneskene og lekt så da er det klart at den filla som beveger seg også skal tas vel! hehe ;) Kjempe fine bilder!

  Mamma & jeg hadde en fantastisk helg sammen med dere og! Så koselig skrevet :) Tusen takk! Og vi deler gjerne hytte med dere igjen :)

  Lana & Marco er noen rare skapninger. Men så hengivne og sosiale som man kan bli! Verdens beste par såklart..

  SvarSlett
 3. Det var litt av en helg. Ser gøy ut å se hva som bor i hunden. Dere må jo være så stolte av Lana. Det var litt av et gemytt å bringe videre. Nå må dere jo ha valper på henne.

  SvarSlett
 4. forresten nei du vil jo ikke ha han på døra for å si det sånn! hahahaha.

  SvarSlett
 5. Det hørtes kjempespennende ut å MH-teste hundene! Og Lana fikk jo et kjempeflott resultat, høres det ut som! Gratulerer med det! Hvor gammel er hun nå, egentlig?

  SvarSlett
 6. Tøffe Lana! :)

  SvarSlett
 7. Det var sikkert moro å bevise for hele verden hvor tøff ho er :o))) Kjempebra!

  SvarSlett
 8. Tusen takk :) Ja det var kjempemorro! Nå må vi jo finne noe å bruke henne til.. vi har tenkt litt på blodspor, kjenner en som driver med det og som har kursing i det. Og meg og Kenneth er like interesserte i det, så det blir nok morro.

  Lana er akkurat 1 1/2 år.. ble det på lørdag da vi tok testen :)
  Anbefaler dere å ta testen dere som har mulighet, dere vil lære masse om hundene deres!!

  SvarSlett
 9. Kjempegøy å lese Kathrine:o) Også så moro at Lana viser seg å være en skikkelig tøffing:o) Det må ha vært utrolig lærerikt!

  Så fint at du og Kenneth er like interessert, et gode for Lana også er det greit å få et "spark bak" av og til, når "dørstokkmila" er fryyyyketlig lang;o)

  SvarSlett