tirsdag 16. juni 2009

Dyrlegebesøk..

I dag var vi hos vetrinæren for å finne ut hvorfor Lana har sluttet å spise, 3 uker siden hun spiste normalt.. og for å skjekke ut hvorfor hun driver å brekker seg høylytt når vi leker med henne.. dette med brekkingen har hun gjort så lenge jeg kan huske.. men har surret i tankene mine at det ikke er normalt selv om hun har virket frisk ellers.

Det ble tatt noen blodprøver av henne som var helt normale, så ingenting indikerer på at hun er syk. Alex-Sander gav en annen fortype der og da som gikk ned på høykant.. rare damen!! Da vi kom hjem helte jeg litt kultura over maten hennes og jaggu spiste hun.. jaja.. den maten ble dyr for å si det sånn ;) hehe.. men det som var det viktigste for oss var å få en bekreftelse på at hun er frisk.. hun har jo spydd en del i det siste også, og i går kom det bare magesyre pluss at hun ikke gjorde fra seg og så vidt tisset..
Kan også skyldes varmen..

Denne brekkingen tyder på at hun har noen irritasjoner av noe slag i luftveiene.. det KAN være fiskekroken hun svelget da hun var 4 mndr. og arrvevet etter den, men kunne ikke dyrlegen bekrefte uten gastroskopi og det har de ikke på Eiker.. da må vi til Moss..
Det kan også være noe annet enn arrvevet etter fiskekroken, og dette er mer sansynlig, i og med at fiskekroken bare hadde en mottaker. Så da får vi se an formen hennes, og eventuelle forverringer. Det plager henne ikke annet enn akkurat der og da.. hun trekker seg unna i lek og brekker seg med en voldsom ubehagelig høy lyd, så fortsetter hun å leke etterpå.

Disse 800kr vi måtte betale for blodprøvene, var det verdt det? JA! For nå slipper vi å lure på om hun er syk, og det var det ingenting som tydet på. Hjerte hørtes også helt fint ut.. har vært litt redd for det jeg.. har lest litt at de kan hoste og sånn under anstrengelse hvis de har svake hjerter.. men igjen, ingenting tuder på at det er noe galt :)

16 kommentarer:

 1. Så deilig å få sjekket litt tenker jeg! Hun virker jo ikke spesiellt plaget av det da. Marco hadde en 5 mnd periode hvor han spiste enormt lite osv, tror de regulerer det greit sjøl. Hun var jo veldig interessert i foret til Marco'n da ;) Det er sommer og varmt også vettu :) Kan jo ha noe med det og gjøre kanskje.

  SvarSlett
 2. Katrine: Nå vet jeg ikke hvilken vekt lana har..Men da jeg overtok gamle mira, så var hun litt overvektig. Og hun oppførte seg som lana..Hun kastet mye opp når hun var i aktivitet eller lek...Til og med vanlige gå turer kunne få henne til å brekke seg høylydt...Mira var også ekstremt kresen på maten, og jeg pleide å bytte fortype hver gang sekken var brukt opp..Da fikk hun tilbake matlysten..for en periode..

  Når jeg hadde hatt henne i et år, og trent regelmessig med henne, og slanket henne 4 kg, ble hele brekkingen borte...

  Sier ikke at det er dette som skjer med Lana....men bare en tanke! 4 kg overvekt er jo ikke så mye, men for Mira fikk det altså dramatiske konsekvenser..

  SvarSlett
 3. Så godt å få sjekket Lana! Det gjør jo at en blir roligere, og tør å se ting an en stund, og ofte er det jo ikke mere som skal til:o)

  Håper det går bedre fort, og at du lar oss få vite hvordan det går.

  SvarSlett
 4. Toivo hadde veldig dårlig matlyst lenge, mens det var varmt forrige sommer. Har ikke merked dårlig matlyst enda i år. Men det går veldig i perioder hvor mye han spiser...

  Håper alt er bra, og at det bare er en periode for ho da...

  SvarSlett
 5. Syke dyr er ikke gøy. Jeg blir litt forstyrret da. Men det så jo bra ut hos dyrlegen. Det blir sikkert bra etter hvert nå med nytt for.

  SvarSlett
 6. Nei det er ikke noe gøy med syke dyr.. vet ikke helt hva godt en kan gjøre for de.. men blodprøvene viser jo at hun er frisk.. så får vi jo bare satse på at det stemmer..

  Er mer bekymret for luftveiene i grunnen..

  SvarSlett
 7. Charlie hadde noe i halsen i fjor. Da viste det seg å være betente mandler. Da hadde han hatt det så lenge at han måtte gå på antibiotika dobbelt så lenge som vanlig. Men vi ble kvitt det. Det går som regel veldig bra.

  SvarSlett
 8. Jeg trodde Nalle hadde satt fast noe i magen/halsen, eller hjerteproblem eller noe anna farlig - man frykter jo det verste! Han hosta,harka og spydde, og såg skikkelig sjuk ut. Forkjølelse, var det!!
  Det er som regel ikke noe alvorlig :o)

  SvarSlett
 9. Det er alltid greit å få sjekket slike ting, for å slippe å bekymre seg! Dixie har hatt mange rare lyder og sånt, hun også. Dyrlegen fant ingenting på henne heller, men hun anbefalte oss å bruke sele (sånn bilseletype) i stedet for halsbånd, og det har faktisk hjulpet! :)

  Håper alt er i orden med Lana, men det høres det jo egentlig ut som om det er! :)

  SvarSlett
 10. Toiwo spiser og drikker veeeeeldig lite i perioder som kan strekke seg over flere uker. Har også sjekket ut det meste hos vet, alt er normalt i følge prøvene. Så nå får han tilbud om 2-2 1/2 dl med ProPlan hver kveld. Vil han ikke ha er det ikke mitt problem. Fjerner maten og gir ham samme tilbudet neste kveld. Har samtidig økt de fysiske aktivitetene hans. Nå spiser han stort sett hver kveld ;)
  Og det med harking/brekking, her har den biten blitt mye bedre etter at vi hovedsaklig bruker sele fremfor halsbånd, men litt er det fortsatt.
  Sære dyr vi har ;)

  SvarSlett
 11. Heihei :) Takk for alle gode råd!!

  Lana brukte sele en god stund, men kommer nok ikke av det, for brekkingen ble ikke bedre når vi brukte sele.. hun trekker svært lite, bare når hun blir ivrig, og brekker seg som regel ikke i de situasjonene.. bare når vi leker.. og inne har hun jo stort sett ikke bånd på seg i det hele tatt.. er ikke så veldig bekymret lengre egentlig.. så lenge prøvene var fine og hun ikke er plaget av det.

  Hvis Lana skal ha mer aktivitet enn det som vi som regel gir henne.. vel det kan bli mye.. Vi går gjerne mer enn en times tur med henne hver dag, ofte er hun løs og kan løpe og herje som hun selv vil.. også blir det jo en del lek, og kanskje noen øvelser.. syns det er nok jeg, jeg mener.. livet skal jo dreie seg om litt annet innimellom også..
  Hun spiste svært lite i helgen når vi var i Vågå også.. Og da var jo hun i aktivitet hele dagen.. tror helst det går på at hun blir matlei og at vi må ha mer rutine på forings biten. Begynte å sette bort maten hennes i dag.

  SvarSlett
 12. Når man leser gang på gang om disse hundene på bloggen...så er mat leihet en gjenganger...
  Kanskje vi bare må innse at lapphundene er litt vanskelige til å spise?
  Men er jo alltid viktig å undersøke at det ikke er noe galt med hunden.....

  SvarSlett
 13. ja, spesielt når hunden driver å spyr også..

  SvarSlett
 14. Det går bare fint :) I dag har hun rappet kattemat fra i går med gammel cultura i.. he.. så da spørs det..
  Nå storkoser hun seg sammen med Navdi, en av tispene til Alex-Sander :) De ligger på teppet til Navdi og tygger bein :)

  SvarSlett
 15. Hehe, gammel kattemat med cultura høres jo ut som en skikkelig delikatsse !

  Skal slett ikke se bort fr at det vil hjlep på spisinga hennes med litt Navdi-besøk. Når Toiwo var hos Hanne, Strip, Kievra Og Miehkki tok det ham ikke mer enn ett par måltider før han skjønte at hans mat ble spist av andre om han spiste`n selv ;))

  SvarSlett