søndag 22. august 2010

Lana og jeg har begynt på agility :)…. ENDELIG!! :D

Vi har hatt en lang, men kjempegøy helg! Fredag var det introkurs fra 18.00-21.00, lørdag fra 10.00-15.00 og i dag hoppet vi rett på nybegynnerkurs (fordi vi alle var så finke;)) fra 10.00-15.00. Dette fortsetter hver mandag på ettermiddagene, fram til videregående som er i slutten av oktober. Det blir en morsom høst på hundefronten.

Lana har vært veldig flink, og blir hindertrygg nesten med en gang. Jeg ble så imponert over hvor fort hun lærte seg det å bli på det røde feltet på bommen og mønen! Slalomen var hun ikke noe glad i, men ble med på de og til slutt. På slutten av dagen i dag klarte vi en bane med 13 hindre på strak arm!! Kjempestolt av henne!!! :D Dette er nok noe jeg kan holde på med, så gleder meg masse utover nå. I morgen skal hun få prøve seg med vippebommen.. spent på hvordan hun takler den. Til nå tar hun hopp, hjul (hoppe gjennom et hjul), møne, bom, lengde, slalom, tunnel og lengde.

Jeg var veldig nervøs for at vi skulle slite med lydigheten ute på banen mens vi trente, men hun er så flink. Hun skiller seg ikke ut i forhold til de andre hundene, der mange hvertfall har lydighet grunnkurs. Alt vi har er jo valpekurset… Hun har holdt seg til meg, ikke stukket av ellet tatt seg sånne rapptussrunder. Igjen, veeldig stolt ;)

Og en ting til: Det var tre finske lapphunder med på kurset og en balnding av finsk lapphund og border collie. Ikke ofte man så tilfeldig er så mange lapper på samme kurs. Artig :)

Nemi er hos Frank Robert og Co (eierne til broren Lucas). Hun koser seg der, blir børstet, klippet klør på og får 2 lange turer for dagen Rene kjære spa hotell for hund. Vi har slete med å få ut noen floker hun hadde i halen og bak lårene.. tenkte å dra til en sånn hundefrisør, men nå er visst det problemet løst. Så det er å anbefale å sende hundene til Svelvik på spa :)  Nå gleder vi oss til å få henne hjem igjen på tirsdag.

Her er noen få bilder fra agilityhelgen, kommer flere lengre ute i kurset:

_MG_0647

Hoppehinder, i full fart mot neste hoppehinder.. Var ganske slitsomt selv også syns jeg ;)

 

_MG_0584

Brifing av banen

 

_MG_0677

Siste hoppehinder før lang tunell med bue. Haha, se bakbeina :)

8 kommentarer:

 1. Kejmpe flinke begge to synes jeg dette her gikk jo strålende det :)

  SvarSlett
 2. Så gøy!! Masse lykke til fremover..Det er så gøy for både hund og fører å trene agility!!

  SvarSlett
 3. Så flott! Ja da hvet dere hva dere skali høst!! Morro med agility!!
  Så bra at været var på deres side!!
  Ha en flott dag!!
  "det spa hotellet hørtes flott ut!!

  SvarSlett
 4. Se, så flinke dere er!!!! Dette er nok deres "ting". Lykke til videre på kurs. :))

  SvarSlett
 5. Ja jeg tror dette må være vår greie :) Veldig veldig moro!! :D

  SvarSlett
 6. Så filnke dere er! Virker kjempekjekt med Agility, men er ikke mulig å gjøre det her jeg bor, må lage ting selv da :P
  Lykke til videre på kurset!

  SvarSlett
 7. Så gøy! Det er så moro å holde på noe som trigger både hund og menneske!

  SvarSlett
 8. Så moro å se Lana i farta. :D Fine bilder av flinke Lihkudattera. :) Lihku er gårdshund/vaktbikkje på Sørlandet for tiden, mens de to menneskene og flatcoaten er i Oslo. Vi savner lapptrollet bittelitt, men hun synes sikkert det er koselig på landet i stedet for kjedelige byen. Hehe.

  SvarSlett