onsdag 28. april 2010

Ingen over ingen ved siden..

av vår oppdretter!!

Ja jeg må bare få skrevet et innlegg om Alex-Sander, og hans engasjement i alle sine Schanderulver. Det er ikke uten grunn at overskriften her lyder som den gjør.

Vi har hatt Lana i to og et halvt år nå, Nemi i snart ett. Og jeg vet ikke hvor jeg skal begynne med denne mannen som behandler alle hundene han har avlet frem som sine egne. En gang i året steller han i stand et stort arrangement, for alle Schanderulvene. Han leier inn dommer til utstilling, instruktører til forskjellige aktiviteter som spor, agility, rally lydighet og freestyle. Arrangementet går over en hel helg, på slutten er det premieutdeling. Folk og fe med schanderulver over hele landet kommer, og vi griller og har det sosialt og blir kjent med hverandre. Vennskap knyttes. Ikke minst, vi lærer masse!

Hver vinter samler han også de som har mulighet til en vintertur i skog og mark, vi griller, hundene leker og koser seg, og vi har igjen masse sosialt.

I fjor fikk han med seg 10 av sine valpekjøpere til Vågå, der hundene våre ble MH-testet, en helg der vi lærte en hel masse om hundenes atferd. Vi hadde grilling og sosialt på kvelden. I år igjen skal vi dit, denne gang med Q-kullet. Mange kommer også bare for å se på, og være sosial.

Han oppfordrer alle sine valpekjøpere til å HD-røntge hundene. I forbindelse med dette setter han av dato på klinikken i krokstadelva (hvor han jobber) der han booker time til alle valpene i de forskjellige kullene. I forbindelse med HD-røntgingen er det også treff, der vi går tur med hundene etter røntgingen.

Han minner oss på vaksinering og blodprøvetaking etter rabiesvaksiner. Husker på ting med hundene våre som vi selv har en tendens til å glemme. Ikke en bursdag blandt hundene gårhan forbi.

Er det noe vi lurer på så vet vi at Alex-Sander bare er en telefonsamtale unna. Kunnskapsrik som han er gir han oss råd og tips der vi trenger det.

For ikke å snakke om de gangene der vi har trengt hjelp i forhold til oppdragelse av våre to pelsjenter. Ved flere anledninger har han satt av mye tid i en ellers så hektisk timeplan, der han har fungert som instruktør og veileder for oss. Det er vi utrolig takknemlig for. Han har vært en inspirator og en motivator, og jeg/vi har lært så utrolig mye av han.

Som oppdretter setter han store krav i sitt avlsarbeid, og det å avle fram sunne, friske både mentalt og psykisk, og rasetypiske hunder er en selvfølgelighet. Han ønsker strengere avlsregler. Han har den mestvinnende finske lapphund tispen i 2009, Navdi (tanten til Nemi og Jarki, og søsteren til Marko). Han har også den mestvinnende hannhund som er Micki (Lanas onkel), og tredje mest vinnende, Marco. Hva skal man si?? Kan man gjøre det bedre?

Den dagen jeg eventuelt bestemmer meg for om jeg vil avle på Lana, vet jeg at han kommer til å stille opp med all den kunnskapen han innehar. Og vi ha alt fått en hel masse av råd og tips angående dette.

Jeg er stolt av å ha to hunder fra Alex-Sanders oppdrett. Og jeg tar hatten av for den måten han følger opp alle sine valpekjøpere.

Jeg kunne fortsatt i det uendelige..

Tusen takk for at du følger så godt opp Alex-Sander, og for alt du steller i stand for oss. Vi setter alle så utrolig stor pris på det! :)

068

21 kommentarer:

 1. Så uendelig enig med deg!! :) Det tror jeg alle "schanderulver" er!! Bare det at så mange har 2 eller flere hunder fra han viser jo hvor fornøyde man er. En engasjert og dyktig oppdretter uten like. Han yter langt mer enn hva man kan forvente og til og med håpe på..

  Men bare en liten glipp i teksten din. Navdi er tante til Nemi & Järki ;) Og hun er uten tvil den mestvinnende tispa i Norge i 2009, sånn totalt vil jeg tro at hun er den mestvinnende tispa i alle land på rasen i 2009..

  Takk Alex-Sander for alt du gjør for hundene fra ditt oppdrett, for oss og ikke minst for rasen vår!

  SvarSlett
 2. Kan godt hende at mye av dette stemmer, men en ting stemmer ihvertfall ikke. Navdi er da aldeles ikke bestemora til Nemi? Hehe, tante var litt mer riktig;-)

  Og Arbbola's S-Yksi ble kåret til mestvinnenede tispe 2009, men Navdi har mest poeng om man skulle summere opp reultatene hennes iløpet av året;-)

  A-S hadde forresten nr 1 og 3 på mestvinnerlisten hannhund i 2009 Micki og Marco...

  Jeg synes det er flott at du er så fornøyd med oppdretteren din:-)

  SvarSlett
 3. Rørende lesing! Flott at du skriver så alle før høre om det!

  SvarSlett
 4. Men Christian jeg var så sikker på at Polararvets Arva skulle bli mestvinnende, hun har da vunnet så mye? Har de glemt å sende inn kanskje? Så gøy at Marco ble 3. mestvinnende =D Og Micki mestvinnende ikke minst, så gøy!

  Jeg mener såklart at Navdi hadde vært mestvinnende om hun hadde vært med i konkurransen :)

  SvarSlett
 5. Du kan ikke sende inn lesultater fra mer enn 5 utstillinger, også spørs det jo på cacib og antall hunder og slikt. Polararvets AIKA ble 2. mestvinnende tispe...

  Express og Sir Vismo har ikke sendt inn resultater, så Toivo ble 4. mestvinnende ;-P

  SvarSlett
 6. Morro å lese at en er fornøyd med oppdretter. Det blir sett alt for lite fokus på bra oppdrettere synes jeg. Viktig at det possetivet kommer ut!! Det er vi altfor dårlig på!!
  Ha en flott uke!!

  SvarSlett
 7. Hiver meg med jeg også! Vi er blant de som har 2 Schanderulver og skal vi noen gang ha en nr 3 blir det også derfra! Ikke bare er vi utrolige fornøyde med A-S og den enorme oppfølgingen, men også det utrolig sosiale som følger med. Tonen på treffene er alltid positiv, baksnakking og nedrakking av andres oppdrett er vi spart for!
  Setter også enormt pris på at vår oppdretter samler kulla til røntging, MH-testing og gir oss påminnelser om vaksiner. Hvor mange andre lapphundoppdrettere, eller oppdrettere i hele tatt?, sørger for MH-testing av kullene feks? A-S gir oss som valpekjøpere, ikke bare herlige hunder, et utrolig inkluderende og sosialt miljø, men også trygghet i at vår rases helse og særpreg alltid vil være i fokus :o)
  Hatten av for

  SvarSlett
 8. Dette var koselig lesing Kathrine. Det er kjempeviktig å være fornøyd med oppdretteren sin, og det er kjempeviktig å ha en oppdretter som stiller opp:o)

  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 9. Ja også får man masse poeng for å bli champion Christian :) Det ble jo både Micki og Yksi i år. Hvem ble nr 2 da? Hadde de valpelistene klare?

  SvarSlett
 10. Men Toyvo har jo gjort det bra i fjor da! Både res.Cacib og BIS-3 på NLK utstilling! :) Så han fortjente en sånn plass på mestvinnende lista :)

  SvarSlett
 11. Ja dere er kjempe heldige som har en oppdretter som følger så mye opp..det er mitt mål også med mitt oppdrett..Det er kjempe bra at oppdretterene følger opp, og at man har noen å spørre å få hjelpe av..Jeg har hatt hunder fra noen kenneler, og der får man INGEN oppfølging..Har sendt mail med bilder å sånt, men aldri fått noe svar..Jeg synes det er trist og litt "rart"..Så all ære til Alex sander, og til alle dere andre lapphund oppdrettere som også gjør så mye for valpekjøperene sine...

  SvarSlett
 12. Høres ut som en flott oppdretter :-) Og flott at du skriver om det. Greit å vite hvordan det er hos ulike oppdrettere og så ha det i bakhodet enten man skal bli oppdretter selv eller kjøpe valp.

  SvarSlett
 13. Beklager den lille glippen!! Haha, jeg vet da at Hemp er bestemoren og ikke Navdi.. Tenkte visst på hemp når jeg skrev, for hun har fått så mange flotte avkom etter seg ;) Og er høyt premiert hun også.

  Ja jeg tenkte som så, at hva kan man gi tilbake til en mann som gjør så mye for oss?? De pengene vi betalte for våre hunder er flisespikkeri i forhold til alt det vi har fått med i pakken.

  Og jeg syns det er viktig at også andre utenfor Schanderulven får vite hva han er god for.

  Må bare legge til: Beste tispe, beste hannhund og 3 beste hannhund (grattis Hanne!:)) .. kan man gjøre det bedre??

  SvarSlett
 14. Ja, Kathrine, Lumiturpa gjør det stort sett slik alle år, og det er i Finland! Hehe;-)

  Valpelistene var klare, Nieida og Bjønn var på begge, men husker ikke hvem som vant. Lappizaros Fasoo vant selvfølgelig beste hannhundvalp...

  Andre beste hannhund var Majålkes Kero...

  SvarSlett
 15. Det var ikke et spørsmål Christian, det var beundring ;) Men flott for Lumiturpa.
  Jeg driver ikke å forsker på oppdrettere, er bare fornøyd med vår egen, og hans prstasjoner, innsats og engasjement.

  SvarSlett
 16. Christian: ja selvfølgelig hadde helt glemt han jeg! :)

  SvarSlett
 17. Skjønner ikke hvordan dere klarer å huske på alle disse navnene jeg, hehe

  SvarSlett
 18. Det er deilig å ha en oppdretter en kan stole på og som ikke bare tenker penger. Jeg er også fryktelig glad i min. De stiller også opp hele tiden hvis det er noe. Sånne oppdrettere er gull verdt. :))))

  SvarSlett
 19. Jeg beundrer alt Alex-sander får til, jeg også! Det må være innmari moro å samles slik som dere er så flinke til :o)

  SvarSlett
 20. Hei, Kathrine!
  Har ikke sett dette innlegget før nå, veldig pent skrevet. Settes veldig stor pris på, også skal man ikke glemme at jeg er utrolig heldige med valpekjøpere som gir meg lyst til å fortsette å følge opp :)

  SvarSlett