torsdag 11. mars 2010

Hva er det med Lana??Jeg lurer veldig på hvordan det er med Lanas helse om dagen.. Hun virker blid og fornød.. men hun er av den typen som aaldri klager. Hun kan slå seg skikkelig og likevel halte logrende videre uten et pip.

Etter vi fikk Nemi har hun spist godt, før vi fikk henne spiste Lana bare annenhver dag.. Hun er med andre ord ikke noe matvrak, og motivasjonen hennes ligge ikke i godbitene (bare hvis hun får pølse;)).
Men i det siste har hun ikke spist frokost, hun fikk tilbud og øre etter frokosten både i går og i dag men avviste begge to.. hun prøvde ikke engang å gjemme de for Nemi. Heelt uinteresert. I morges kastet hun opp også, bare magesyre.

I tillegg så har ikke Lana hatt full pels siden i sommer. Hun var jo nesten helt naken da, men fikk litt pels før hun mistet den igjen for ca 1 måned siden. Pelsen er dessuten ganske blass.. ikke så glansfull som den pleier å være.

Vet ikke jeg.. kanskje jeg overreagerer. Håper pelsen kommer på plass igjen snart. At hun ikke spiser kan jo bare tyde på at hun er matlei..

Hvis dette ikke gir seg så kan det være vi tar henne med til klinikken bare for å være sikker på at hun er ved sine fulle fem.

hmm.. bare tankefull ;)


18 kommentarer:

 1. Dette var ikke koselig å lese om Kathrine. Hmmm... Hva sier magefølelsen din? Jeg tror jeg hadde vurdert akkurat som deg - avvente litt, og så evt. ta henne med for en sjekk hvis det ikke bedrer seg. Det kan jo være at hun er matlei som du skriver, og at dette gir seg utslag i pelsen også.

  Uansett håper jeg du gir Lana en god bedring klem fra oss, og at du holder oss oppdatert!

  SvarSlett
 2. Kan det ha noe med løpetid å gjøre? Embla mister matlysten og pelsen i et par månder før løpetiden...Etterpå er hun i fin form igjen, spiser og pelsen vokser...Nå planlegger jeg valper på henne, og vil hun skal være i fin form før parringen, så litt tvangsforing her i huset for tiden!

  SvarSlett
 3. Huff, det er alltid skummelt når hundene oppfører seg unormalt! Det kan jo godt være hun bare er matlei, ja, eller som Marianne nevner at det kan ha med løpetid å gjøre... Håper det går over av seg selv snart uansett hva det er! :)

  SvarSlett
 4. Vi har vært hos vetrinæren nå.. og hun gav oss to b12 sprøyter. Fant ingenting galt ellers.. så vi får se om det hjelper.. hun har ikke hatt full pels på et halvt år nå.. kanskje det hjelper på matlysten også ;)

  SvarSlett
 5. Uff av meg, Kathrine. Ikke gøy når en har en følse av at noe er galt og en ikke finner ut av det. Får jo satse på at sprøytene hjelper. Har hørt om de B12 sprøytene før. Og da bare positivt.

  Du skal se alt ordner seg nå. :))))

  SvarSlett
 6. Da ønsker vi Lana god bedring! Håper sprøytene virker.

  SvarSlett
 7. Jeg lurer på om det er Berit (mamma'n til Ville) som har skrevet om B12 vitaminer tidligere. Jeg har i allefall hørt om det, og jeg har hørt at det er bra.

  Lykke til Kathrine og Lana!!!

  SvarSlett
 8. Når veterinæren ikke fant noe galt, så må du bare slappe av og prøve å stole på det, ihvertfall inntil videre.
  Kanskje alt blir ok såsnart du instiller deg på at det blir akkurat det.
  De kan jo ha sine nesten uforklarlig sære perioder enkelte av disse lapphundene våre, og i mange tilfeller er det sånn at jo mindre oppmerksomhet de får på "uønsket adferd" jo bedre går det.
  Lykke til.

  SvarSlett
 9. hehe.. her i huset får hun ikke mye oppmerksomhet på dette med mat.. spiser hun ikke lar vi skålen stå et par minutter før vi tar den bort.. da blir det ikke mat før til middag :)
  Vi får satse på at de sprøytene virker.. klarte ikke å sette den på henne i dag.. hun var heeeelt vrang.. og den sprøyten skal visst svi litt så hun ynket seg til og med litt. noe hun aaaldri gjør! Vi drar nok til klinikken på lørdag når Kenneth kommer hjem fra kurs tenker jeg.. og får den satt der.

  Tror ikke det er noe veldig gale, men noe må skyldes den dårlige matlysten og blasse pelsen..

  Takk for fine kommentarer dere :)))

  klem

  SvarSlett
 10. Håper at b12 sprøytene gjør slik at Lana får tilbake matlysten og blir bra igjen. B12 sprøyter er kjempe bra for både for de på 4 bein og de på 2 bein!!!! Ha en fin helg!!

  SvarSlett
 11. Håper at B12 sprøyta gjør susen!
  Min erfaring med hest er at B12 sprøyte virker så og si med en gang på nedsatt matlyst.

  Ha en fin helg:o)))

  SvarSlett
 12. Det er en forferdelig ekkel følelse som har vondt for å slippe taket, det der. Men lykke til og god bedring! Det er hjelp å få mot det meste :o)

  SvarSlett
 13. Ja det er litt ekkelt. ville nok aldri tilgitt meg selv om jeg bare overså ting.. tenkte at det går nok over, og at hun så ble alvorlig syk.

  Tanken på at hun kan gå å ha det vondt uten å vise det er jo også litt skummel. Så best å få ting sjekket.

  SvarSlett
 14. Lykke til, ikke noen god følelse når voffsene våre ikke er helt normale. Klem

  SvarSlett
 15. Hei!

  Håper Lana kvikner til etter ho fikk sprøytene. Har du merka noe forskjell?

  SvarSlett
 16. Hvordan går det med Lana Kathrine?

  SvarSlett
 17. Hei :) Lana fikk den første sprøyten i går, så har ikke merket så stor forskjell enda. I følge A-S så har hun nok bare en sånn type pels.. etter bestemor.. og at hun nok kommer til å bli bedre en periode, men at det bare vil være for en periode..

  Vi håper hun jo kommer seg, at hun får den gamle tykke pelsen sin tilbake og at matlysten blir mye bedre.

  Skal holde dere oppdatert etter hvert :)

  SvarSlett
 18. Håper alt er i orden hos dere, at Lana er seg selv igjen, og at det bare er bloggen din som er litt i ulage om dagen ;o)
  De nye innlegga kommer ikke opp.

  GOD PÅSKE!

  SvarSlett