lørdag 19. juni 2010

MH-testing, Nemis nikotinforgifting og litt til

Status

Her skjer det ikke så mye på hundefronten for tiden. Vi er travelt opptatt med diverse andre ting, og det går som regel i ett på jobben på denne tiden av året. Nye barn skal inn og jeg har oppstartsamtaler, sommeravslutning og tilvenning med barn som skal videre på stor avdeling. Og ikke minst, avdelingen skal klargjøres for et nytt barnehageår og mye skal planlegges.

I dag har jeg vært hos frisøren, og jeg har blitt brunette igjen.. ser ut som om jeg forandrer på fargen en gang i året. Det skal jeg prøve å få en slutt på ;) Kan ikke holde på sånn..

Vi har også hatt litt besøk fra Bergen.

MH-Test

Neste helg reiser vi til Vågå for å MH-teste Nemi. Litt spent på hvordan det kommer til å gå for den lille drama-queenen vår.. farer opp for den minste ting og overdriver stort!! Noen ganger tar det litt tid før hun avreagerer, blir liksom stående i en slags bjeffetranse. Hmm.. Jaja, blir testen avbrutt så får vi bare ta den på nytt igjen når spøkelsesalderen er over.

Hun er i en skikkelig ungdomstid, rampete, tøyer grenser og klager for ingenting.. kan bli litt mye innimellom. Men så får vi oss også noen gode latterkramper av henne. De positive sidene oveskygger heldigvis de dumme påfunnene hennes :)

Tror nok hun alltid kommer til å være lillejenta. Hun lever sånn i nuet, det må være herlig :)

foto rita 4

Bildet er tatt av Rita Birkeland, fra MH-testing av Lana i fjor

Nikotintyggis

Jada, jeg tar meg en tyggis i ny og ne.. i dag klarte lillejenta å spise 3 nikotintyggis! Glad er jeg for at det bare var 3 igjen i pakken, og ikke fler! Jeg ringte rett til dyrlegen og fikk beskjed om at det ikke var noe å bry seg om. Alex-Sander sa at jeg burde følge med henne. Og ja, hun spydde som en gris to ganger, var ordentlig rastløs, hyper og slapp på en gang. Litt ekkel opplevelse! Hun er helt ram på å finne ting, og spiser fortsatt det meste som kommer hennes vei. Sluttet å gå løs på oinventaret heldigvis, men går løs på capser, sokker og truser og andre småting. Vet ikke hva vi skal gjøre med henne jeg.. kanskje vi bare må akseptere at hun er sånn, passe på å rydde godt etter oss så det ikke ligger ting rundt. Men lettet over at denne episoden gikk fint!

Lana

Vi er i full gang med å vurdere for og i mot valper på Lana.. Så vi får se hva det blir til etter hvert. Nå er hun jo 3 år om ikke så kjempe lenge og det tenker jeg er en fin alder. Hun har blitt en rolig og trygg glad dame :)

Alex-Sander, som definitivt er Lanas favorittperson utenom oss, var overlykelig da han kom en tur innom med fOr. Men ikke fult så glad lenger da han skulle hjelpe til å klippe klørene hennes. Lana hater å klippe klør. De brukte en halvtime på klinikken forrige gang og tre forskjellige personer var innom for å hjelpe til. Ja hun er sta ;) Uansett, vi har aldri hørt Lana hyle før.. Det gjode hun nå, selv om ingen av klørene ble klippet feil. Etterpå krøp hun inn i et hjørne, og der ble hun liggende. Alex-Sander prøvde å få henne bort til seg etter en stund, noe som vanligvis ikke hadde tatt et sekund en gang. Men neida, Lana logret bare så vidt det var på halen. Tilslutt følte hun nok at hun måtte, og tok en liten tur bort.. men gikk like fort bort fra han i en slags krypegange med halen halveis mellom beina.. hahaha!! Skikkelig snurt var hun! :) Men han fikk satt henne skikkelig på plass, der er det ikke noen kjære mor. Vi bør blir litt flinkere der tenker jeg.

Vel, det var det for denne gang. Kommer nok litt mer fra denne kanten etter MH-testen :)

4 kommentarer:

 1. Haha! Rare Nemi jenta det, spise nikotintyggis! Usj a meg hørtes ikke noe godt ut. Lana er litt dramaqueen når det kommer til klør hører jeg!

  Og MH-testen går sikkert kjempe fint! Masse lykke til, jeg gråter litt for at jeg ikke får være med.. :(

  SvarSlett
 2. Kjempespennende med MH-test. Testet begge mine sist helg som var...morsomt å se hvordan hundene reagerer! Flere burde absolutt teste!

  Godt at hun spydde etterpå...fikk opp tyggisen! Tror enkelte bare "er sånn" at de må ha noe å smatte/tygge litt på inn i mellom. Har selv ei som er sånn. Hun får pent være i grinda si når vi er borte - så er vi iallefall sikker på at hun ikke spiser noe hun ikke burde.

  SvarSlett
 3. Kjekt å høre litt om hvordan dere har det! :D
  Det blir spennende å høre om MH-testen! Men det går sikkert kjempefint! Dixie har aldri blitt testet på det - det tror jeg nesten ikke at jeg hadde turt... ;)

  Så Nemi også stjeler ting og spiser! Dixie spiser også alt hun kommer over av mat, og stjeler andre ting også, men heldigvis spiser hun ikke klær og sånt, da... ;)

  SvarSlett
 4. Lykke til MH-testen! Og så godt at hun fikk opp tyggisen! Nikotin er ikke noe særlig for ei lita frøken!

  SvarSlett