onsdag 28. juli 2010

Hva er nytt?

Leenge siden oppdatering igjen, og det har jo skjedd litt :)

Har blitt noen turer til Bergen. Nemi og jeg var i Bergen en uke rundt 17.mai, mens Lana og jeg tok en tur for et par uker siden. Vi koste oss begge gangene, med venner og familie :) Lana jublet når hun kom ut av toget og traff mamma og pappa. Det var stor gjensynsglede! Pappa hadde med en pøslebit til henne, og hun lagde stor ståhei på stasjonen. Lykkelig hund! Det var koselig å ha Nemi helt for seg selv i en uke, hun er så god, og elsket all oppmerksomheten hun fikk.

MH-testen til Nemi gikk veldig fint. Jeg mistenker at det hadde gått enda litt bedre hadde vi ventet litt, da hun er noe umoden og valpete enda. Men dommer var såpass fornøyd at han ville se henne på funksjons analyse sammen med Lana :) Hun besto også skuddtesten med glans. Ellers hadde vi en koselig helg sosialt sett med eiere av Nemi sine kullsøsken, Alex-Sander og eierne til Caos – pappaen til Nemi. En sånn tur kunne godt blitt en tradisjon!

Forrige uke reiste vi til Danmark sammen med familien på min side. Lana og Nemi var hos Alex-Sander, Påsan var på kattehotellet i Skoger, der trives han kjempegodt. Ikke noen innburing der nei, og kattene går sammen fritt i pusurbua med stoor luftegård, hengekøyer, sofaer, hyller som de kan ligge på, radio på hele døgnet, forskjellig fOr for en hver smak og behov fra royal canin, blomster og sist men ikke minst egne oppfølgere som har din katt som ansvarsområde. De har også fast dagsrytme, så oppholdet blir mer forutsigbart for pusene. Kun det beste er godt nok for vår pus! Dyrt ja, men absolutt verdt det!

Lana og Nemi koste seg hos Alex-Sander, og kunne ikke fått det bedre. Lekt, løpt og kost seg og vært på lange turer. Lana var flink, og slo seg fort til ro. Hun hadde til og med sovet ute sammen med Storm en natt, og det hadde gått kjempebra! Nemi slo seg ikke til ro om natten, og holdt uheldigvis Alex-Sander våken hele uken..Stakkars Alex-Sander, kjenner et stikk av dårlig samvittighet! Ikke vet jeg hva som plaget henne. Hun bruker som regel en natt for å falle til ro på nye steder.. kanskje det ble uvant med en så stor flokk, der noen sov ute også. Det som var så herlig var at de var så glad når de kom hjem! :) Gjensynsglede hos både mennesker og dyr :) Nemi var også overlykkelig for å se Påsan igjen, den var dog ikke gjensidig stakkars Nemi.. hun blir litt for voldsom enda.

I slutten av august begynner vi forhåpentligvis på agility!!! Intro, grunnkurs og videregående. Nå har jeg ventet et helt år!! Vi har bestemt oss for å bruke Nemi i stede for Lana. Hun trenger det mer! Lana har vi trent med jevnt og trutt helt siden hun var liten.. tatt henne med på spor, forskjellige triks, trent en del freestyle og lydighet. Vi ser det utrolig godt på Nemi, at vi ikke har vært like flink med henne. Man må bruke hjernen for å utvikle den! Høres det ut som om hun ikke kan noe? joda, helt grunnleggende. Kom, sitt, bli, stå, slipp, gi labb, finne, gå ned, opp, bamse og kos.. hehe, og lille jenta må da få lære mer enn som så! Lana skal få begynne på noe hun også, men vi tenker mer i retning av spor.. men vi kan ikke gjøre alt på en gang, det er tross alt dyrt med alle disse kursene.

Ellers er det røyting på gang! Lana er i ferd med å slippe alt sammen igjen, Nemi går det litt treigere med.. håper det er noe pels igjen der når hun er ferdig :) Mye pels når to lappiser røyter samtidig! :)

Om to helger skal vi på oppdrettertreff med open show og andre aktiviteter, og ikke minst sosialt med andre Schanderulver. blir spennende! Vi geder oss masse!! :)

Vi venter på bilder fra MH-testen. Kusinen til Kenneth bor nært Vågå og er fotograf, hun fikk oppdrag av oss den dagen og tok nok mange fine bilder :) Gleder oss!

Da får jeg legge fra meg pcen for denne gang, solen skinner – så det er synd å tilbringe dagen innendørs. Håper jeg får skrivelysten igjen om ikke lenge. Uansett - det kommer snart noen bilder ;)

En fortsatt fin sommer ønskes dere alle!!! :)

Hilsen Kanthrine, Kenneth og tre pelsdotter

2 kommentarer:

  1. Veldig kjekt å få høre om alt dere har holdt på med i det siste! :) Og kjempegøy at det gikk så fint med MH-testen til Nemi! :D Gleder meg til å se bilder fra den! :)

    Ha en fin sommer, dere også! :D Og kos dere på oppdrettertreffet! :)

    SvarSlett
  2. God somer til dere og kos dere på oppdrettertreff!!

    SvarSlett