fredag 31. juli 2009

Oppdatering :)

Her går det unna om dagen!! Nemi har blitt husvarm, og det betyr full fart når hun ikke sover! Merker at det er på tide å begynne treningen nå! Hun er en søt liten frøken, men jammen er hun en tøffing også!! Og bjeffe det KAN hun ;) hehe.. så da kan dere sikkert forestile dere hvilket leven vi har med å gjøre ;)

Hver natt er det ut å bæsje kl 04.00.. og da begynner hun å leke når hun kommer inn igjen til min store frustrasjon! Lana sov alltid hele natten igjennom fram til hun våknet i 8 tiden.. men ikke denne lille frøkna! Så er litt trøtt på jobb om dagen hehe.. Blir spennende neste uke for da begynner Kenneth i jobb også. Så da blir det alene hjemme tid for de to.. vi får bare gjemme alt som kan gnages i stykker :)

Vi var en tur i byen på onsdag, og Nemi var kjempeflink! Hun syns det var veldig spennende! Hilste på alle som ville hilse på henne, og det var mange! Hun satt å betraktet livet til hun ble lei, da gikk vi tilbake til bilen. Neste gang skal vi utforske litt mer tenker jeg. Noen kom bort å tok bilde av henne, og noen ville ha Alex-Sander sitt oppdretternavn så de kunne søke på det på nettet. Så kanskje har hun vært god reklame ;)

For de som lurer, det er litt tøft med en unghund og en valp i hus sammen... Lana er jo fortsatt veldig leken og aser opp Nemi.. og sammen blir de en virvelvind!! Lana er flink da.. roer seg når vi gir henne beskjed.. men når hun først har ast opp den lille valpeklumpen så er det ikke lett å roe henne igjen.. hehe.. valpekurs neste tenker jeg :)

Det som er deilig denne gang er at jeg vet at dette går over.. heldigvis! :) Så nyter det litt også da.. hun er jo bare sååå herlig!

Sånn.. da skal jeg opp å lage pizza.. Nemi skal få litt sein middag i dag.. også er fredagskvelden her :)

Ha en god helg alle sammen!

mandag 27. juli 2009

Nemi vokser og er flink jente!

Så fort de vokser disse valpene.. helt utrolig!

Nemi har blitt veldig fort husvarm og trygg. Nå er det som om hun alltid har vært her :)
Det går i ett! Dere vet, sove, tisse, leke, tisse, spise, tisse, bæsje, tisse litt på gulvet eller i bagen til mamma også hele regla om igjen.
Nemi er mye roligere enn det Lana varda hun var valp, det skal hun ha. Når hun sover så kan jeg støvsuge uten at hun våkner. Når Lana sov så kunne ikke katta gå forbi en gang uten at hun våknet.. hehe.
Nemi er så flink! Har lært seg at katta, han får hun ikke lov å løpe etter. Flink jente, legger seg bare ned like ved siden av han. Så Påsan liker Nemi bedre enn Lana allerede.. hehe.

I dag har Nemi lært seg å hoppe opp i sofaen, til våres frustrasjon.. og hun syns det er fantastisk morsomt, så morsomt at hun må gjøre det om og om igjen.. selv om hun alt har forstått at det visstnok ikke er lov. Lana fikk lov en periode, men nå er det stopp! To hunder oppi der er en for mye! Sofaen er ny jo! Vi har vært noen turer i skogen, og Nemi har badet, og hun har svømt!

Vi har ikke begynt med så mye trening enda, hun må jo få bli ordentlig godt kjent med sitt nye miljø først. Hun har lært seg ett par grunnregler.. ikke spise sko, at mørkt toneleie betyr nei, at det ikke hjelper å bjeffe og gråte når vi spiser mat. Hun får ikke likevel.. hehe.. ja, hun har lært seg at hun heter Nemi :D At se oss inn i øynene betyt godbit.. men kontakt tror jeg Alex-Sander må ha trent på før vi fikk henne, for Nemi ser oss inn i øynene lenge og mye av gangen uten problemer. Hun er et sjarmtroll!

Det vi har lært oss om Nemi er at hun er skikkelig kosete! Lana derimot, koste ikke i det hele tatt.. vi måtte tvangskose henne. Det slipper vi med denne jenta! Skal nevnes at Lana har blitt enormt kosete i nesten voksen alder.. og hennes intense vesen er helt borte, tilbake sitter vi med en bedagelig glad og sosial jente, som er flink, flink, flink og atter flink! Det som er igjen med henne sitter hos oss menneskene.. litt trening på innkalling gjenstår!

Lana har blitt alt vi har drømt om, men hun var en stri valp, dog en veldig morsom og glad valp. Mye av det jeg savnet hos valpeLana er i valpeNemi, og det er skikkelig deilig å slippe og trene frem de tingene der! Alex-Sander skjønte lite når vi fortalte det om Lanas antikosete valpetid, for alle hans valper har visst vært veldig kosete. Lana var bare leken hun. Lek, lek, lek for alle pengene.. hehe :) Hennes mission i livet trodde hun var å fange pus.. dakar Påsan, var ofte full av blod når Lana mistet tennene sine.. og det så skikkelig groteskt ut.. hvite blodige Påsan. Men det var bare blod fra Lanas munn heldigvis :)

Ja det er artig å se på de store forskjellene deres! Blir morro å se hvordan Nemi utvikler seg!
Oppdatering kommer gjevnlig.

Lana er forresten storfornøyd med sin nye tilværelse! Hun simpelthen elsker den ber hun meg hilse dere å si :)


"Vi lister oss så stilt på tå".. så ikke rampenungen skal våkne ;) hehe

Nemi slapper av på verandaen ;)

På fredag hadde vi besøk av min onkel og tante
og min kusine som falt pladask for denne lille uskyldigheten :)

søndag 19. juli 2009

Nemis første dag hjemme :)

Endelig har vi fått henne hjem :)

Det har vært en svært vellykket førstedag. Hun gråt en del i bilen, og med en gang vi kom hjem. Men etter en halvtimes hvil.. ja for hun var kjempetrøtt! Hun sov da vi skulle dra fra Alex-Sander.. våknet hun til liv og var bare kjempeglad, og det har hun vært siden. Hun og Lana har lekt masse, hun har lekt og kost med meg og Kenneth. Hun har bare tisset en liten skvett inne, og det var med en gang vi kom hjem. Ellers har hun holdt seg til vi har tatt henne ut. Vi har til og med gått på en liten tur i nabolaget. Veldig flink var hun!! Gikk pent etter Lana :) Var helt greit å gå med bånd!
Hun har hilst på Påsan.. som ikke er noe videre begreistret, men han er hvertfall mye mindre skeptisk denne gangen. Han var forresten kjempeglad for å se Lana igjen etter Bergensturen vår! Og Lana var jo kjempeglad for å se han :D
Nå sover den lille hjerteknuseren igjen, og jeg ser mitt snitt til å kunne dele litt av denne spesielle dagen med dere :) Her kommer noen få bilder:

Sovnet med en gang vi kom hjem nesten..



Fint å hoppe under stuebordet å bjeffe litt på Lana :)

Appetitten har også vært god!



Både Nemi og Lana syns det er stas!

Fin melkebart rundt munnen :) Cultura er godt!

Gode venner, allerede :)



tirsdag 14. juli 2009

Dyrekommunikasjon!

Har jeg blitt sprø?? Eller... det har jeg forsåvidt alltid vært!
Har tatt kontakt med en dame som kan prate med dyr.. jeg syns sånne ting er veldig spennende!
Så får vi se hva det fører til.. er jo litt dyrt, men har hørt mange som kjenner dyrene sine veldig igjen i det hun får ut av samtalen.
Jeg vil at hun skal "snakke" med både Lana og Påsan :) Noen som har erfaring med dette fra tidligere?

Håper dere koser dere med feriene deres eller andre ting. Vi er i Bergen for øyeblikket. I dag har vi tatt ulriksbanen opp på ulriken og gått på tur på vidden. Det var koselig! Bortsett i fra nedstigingen.. for den likte ikke tærene mine..

Påsan er på Skoger kattehotell. Der har han vært mange ganger og trives med det. Han får kjempefin behandling der, og er sammen med mange andre katter på sin egen alder. De har egen stue og egen luftegård som de kan gå inn og ut av sånn som de vil. Får variert kosthod for en hver smak, hengekøye og bare fryd og gammen :) Så der har ikke mor dårlig samvittighet for å la han være :)

Det var det for denne gang! Lana hilser også til alle sine venner rundt omkring :)

Klem fra oss :)

søndag 5. juli 2009

Kallenavnet til kjæreste Queridajenta vår blir:


"NEMI" :D

"Nemi og søstren lekeslåss"

"Her kommer jeg"

Ja da er det godkjent fra alle sider! Så nå er det bestemt. Det blir ikke Ida, men Nemi. Passer jo bedre på henne også syns vi. Tegneseriefiguren Nemi er jo også svart :)
Nemi betyr hellig, lykkelig og vakker :)
Tusen takk kjære broren min som kom på dette navnet. Vi har jo slete ganske mye egentlig!
Syns det navnet er både spesielt og pent. Som Lana. Og da passer de til hverandre. Ikke er navnene like heller, noe som er veldig viktig.

Lille Querida-"Nemi"

Veldig rart, men fikk meldig av mammaen min tidlig i morges halv syv, og hun skrev at de visste hva hun skulle hete. Og at det var Nemi og at min bror Frode hadde funnet det ut, hehe. Og jeg fikk ikke sove etter dette. Kenneth sov, og Alex-Sander sov nok også.. så fikk ikke luftet det med noen av de.. så da ble jeg jo liggende våken i tordenværet :)

Da er den hetebølgen over, og vi kan endelig puste igjen! Lana og jeg har planer om å ta en lengre tur i skog og mark i dag. Lenge siden Lana har fått løpt fra seg skikkelig nå.

Vi holder på med opparbeiding av tomten vår.. og nå haster det med inngjerding og trapp ut i hagen. Trappen er alt påbegynt. Og vi holder på med å måle opp å tegne litt gjerde. Det vil gjøre ting litt lettere når Nemi kommer hjem :)

Jada.. bare le av oss.. vi er en smule ambivalente!!! Var det når det kom til Lanas navn også.. hun fikk navn 2-3 ganger før vi endte på Lana.. Men nå ER det bestemt! :)


onsdag 1. juli 2009

FOR en varme!!! Men her noen bilder av Querida ca 6 uker :)






Er ikke mye som skjer om dagen.. siste innspurt på jobb i denne varmen. Lana er ett slakt om dagen, og ligger å drar seg helt til kvelden kommer sånn som med de fleste.. gjør meg og Kenneth også.. Har hatt besøk av barndomsvenninnen min fra Bergen ett par dager. Det var veldig koselig, og vi fikk shoppet masse!! :D

Orker liksom ikke skrive så mye i denne heten..

Men bildene taler for seg selv. Vi får en vakker liten bepelset skapning om ett par uker!!