torsdag 30. april 2009

Liten oppdatering fra denne kanten:

Lite som har skjedd siden utstillingen egentlig. Vi tar livet med ro:) På tirsdag var vi på tur med Hanne og Marco, det var veldig koselig! Og jeg må bare skryte av Marco, han er så utroolig fin! En av de fineste hannhundene jeg vet om! Også er han jo så sjarmerende også. DEN personligheten. Litt sånn -"heihei, her kommer jeg, uskyldigheten selv". Og det er han faktisk! Snill som dagen er lang! Hadde jeg bare kunne sagt det om vår egen lille Lana, som er veldig sjefete om dagen.. hun som var så uskyldig og bare søt for litt over en uke siden har funnet ut at hun syns det er gøysest å sjefe litt;) 

Nå skal vi snart ut på tur.. ligger under meg og ser på meg med ee bedårene øynene sine:) -"er så kjedelig når du sitter foran pcen mor, kan vi ikke leke, trene eller gå på tur" sier hun..  har ikke fått den lange turen sin enda i dag, så da må vi få gjort det før det blir mørkt.. tror hun kjeder seg litt. Vi har vært på middagsbesøk, så hun har vært mye alene i dag stakar.. men har ikke vondt av det sånn innimellom. 

Sitter å tenker på om vi skal melde Lana på Nkk utstillingen i drammen også. Den er samtidig med Nlk.. så det blir to ustillinger på en eller to dager.. bare det ikke krasjer med hverandre.. hadde vært interessant å se hva to dommere sier på en og samme dag;) Tror jeg gjør det jeg.. 

Skal på øyelysning 18 mai. Greit å sjekke.

Legger ved noen bilder fra turen sammen med to P-kull hunder (Isak og Pierto(?)..) med eiere, og Alex Sander med Turbo og Storm. Lana og gutta;) DEN TØSA!



Jippi er kjempeflink!:)


Lana koser seg glugg ihjel! FOR et hundeliv!

FOR en bedagelig og søt hund! Isak:)

Dama som kan legge seg;)

Kamp om den eneste tispa..


Har du sett for ett blikk!

Tjohei!!


søndag 26. april 2009

Litt om utstillingen på Kongsberg i dag

Jeg må få lov å skryte litt av noen som for meg, er verdens vakreste lille tispe!! ;) Lana var kjempe flink i dag!!!  det kunne vel strengt talt ikke gått bedre i ringen.. eller jo, hun kunne jo selvfølgelig fått en av de store fine rosa/røde eller nasjonalfargete frynsete sløyfene. For meg er hun pen nok til å ta rubbel og bit av det som er av sløyfer og premier;) Men så er det jo sånn at man blir litt blind av kjærlighet på sine egne, heldigvis:D 

Hun gikk som en gud og hun sto som en gud. Hun leet ikke på en fot der hun sto.. så nå har jeg meldt oss på til drammens utstillingen også. hihi!!:) 
Hun endte opp med kval 1 og konk 3. Er da veldig bra for å være 1. utstillingen det vel? 

Dommeren var veldig hyggelig han.. litt rar i bedømmelsen noen ganger.. virket ikke som han var helt rettferdig når han gav noen hunder 2. premie pga spoler, mens andre hunder med spoler fikk 1 premie pga fin pels.. tror ikke han så på lengden av pelsen i det hele tatt forresten, jeg tror han så på kvalitet.. var noen som kommenterte at dommeren likte kort pels.. mange med lang og tykk pels fikk gode plasseringer. 

Alt i alt ble det en litt lang, men veldig fin dag:) Neste gang kommer vi ikke så tidlig.

GRATTIS til Alex-Sander som endelig har fått paret de to pommene sine!:)

Her kommer noen bilder av den fine dagen. Hvis det er noen som ikke liker bildene av seg eller hunden sin så sletter jeg dem med en gang. Bare å si fra.

Utrolig koselig å treffe så mange bloggere med hunder! Håper det kommer en del på Drammens utstillingen og! Hadde vært topp!

Bildene er plassert i helt feil rekkefølge.. men det gjør vel ikke noe?;)







                                                      


                                 



                                                                      






                                                            


Lanas kritikk (mange forkortelser her):

Passe stor, mg (meget god) type. g (godt) hode. pene øyer og ører
b (bra) bryst, kropp oo o.linje. b hale
b ben.

b pels og farger.

Ha en fortsatt fin helg! Klemmer fra Lana og Kathrine




onsdag 22. april 2009

OPPTATT!!

Har vært så himla opptatt med jobb HELE uken! Sånn er det å være pedagogisk leder.. alltid noe uforusigbart arbeid som dukker opp og som MÅ prioriteres.. Er det ikke kveldsjobbing foran PCen så er det kurs.. Har nesten ikke vært hjemme, og har kommet hjem så sent at trening med godjenta ikke har blitt noe av..

Hva gjør jeg?? Utstillingen er jo på søndag!! Eneste dagene jeg kan trene med henne er i morgen kveld og på lørdag.. På fredag skal jeg til oslo i forbindelse med jobb, og er ikke hjemme igjen før sent på kvelden.. ÆSJ!! Kommer til å gå skjeis dette her gitt!

søndag 19. april 2009

Nybadet... og klar for utstilling neste helg??

Nå er Lana nybadet og fin :) Hun haater og bade, som de fleste andre hunder.. og i dag tok vi en grundig laaang dusj, vannet var mørkebrunt!! Æsj!! Så det var veldig på tide! 
Da begynner siste ukes innspurt med trening og forberedelser til utstillingen.. vi skal trene hver dag nå.. hehe, litt sånn i siste liten.. for vi har ikke vært noe flinke til å trene utstilling med henne!! Så vi kan ikke skryte på oss at vi er klare.. så langt derifra!! Jeg har en trygghet i at Hanne har lovet å gå med henne hvis nærvene blir for store her i gården, og trøster meg foreløpig veldig med det ;) Så får vi se om jeg får lyst til å gå i ringen med henne selv... med alle de tilskuerne så tviler jeg i grunnen på om jeg har lyst til det.. kjenner prestasjonsangsten stiger og stiger..

I dag har vi vært ute absolutt heele dagen! Det har vært såå deilig. Lana var ute i langlinen sin (bundet), mens jeg leste bok og Kenneth var inne å så på formel1.. (ikke noe for meg). Så har vi vasket bilden både innvendig og utvendig. Lana har fått buret sitt på plass inni der igjen. Hun liker ikke å kjøre bil! Vi merket at hun var roligere i buret nå. Det er bra!

Ikke så mye annet nytt fra denne gården. Dagene går som vanlig i det samme. Jobb, hjem, ut på tur enten her eller der.. hjem igjen, litt jobb til, kanskje det går en serie på tv.. litt Lanakosetid og litt lek, så en kveldstur.. så ZZzzZZ.. opp igjen tidlig på morgenen, morgentur.. jobb.. og samma leksa en gang til ;) 
Kenneth er sykemeldt for en vond rygg.. det har han vært den siste mnd. Så Lana har i hvertfall selskap hele dagen :) 

Legger ved noen bilder fra dagens store begivenheter:







søndag 12. april 2009

Litt om påsken, tanker om utstillingen og litt tanker i forhold til planlegging av valper neste sommer...




Vi kan ikke skryte på oss noen påskeaktiviteter denne påsken.. det har heller vært litt stusselig syns jeg.. Lana har i stede for en lang tur om dagen og to korte fått to lange og en middels.. såpass har vi jo hatt tid til :) Vi har vært mye inne i det fine været.. :(  har omorganisert to rom i underetagen, skrudd opp et nytt garderobeskap og fått orden på kontoret.. sånt tar tid!
 I morgen håper vi på litt bra vær.. men det ser dårlig ut! 
Bilen trenger en grundig vask, både innvendig og utvendig.. det skal tas bilder og den skal legges ut for salg.. vi skal ha en ny og større med firhjulstrekk :D Så påsken har også gått med til å titte litt på nettet.. Ellers har vi kjørt i oss mye snop og god mat.. såå feite skal vi bli ;)

Så må jeg jo bare skryte litt av hvor bra pelskvaliteten til Lana har blitt etter noen ukers fiskeoljekur.. hun blir bare finere og finere i pelsen. Den er både blankere og fyldigere! Absolutt å anbefale!! Det passer jo oss midt i blinken nå som utstillingen i kongsberg står for tur om et par ukers tid!! Har ikke vært noe flinke til å trene med henne! Så forventer svært lite.. og tar det absolutt ikke seriøst i det hele tatt denne gangen, det blir litt mer for at jeg skal lære tenker jeg. Vi ar kjøpt et sånt utstillingsbånd :) Øver bittelitt hver dag på å stå og på å gå pent.. hun klarer den ståbiten veldig fint!! Bekymrer meg litt mer for det å gå pent.. hun liker ikke det utstillingsbåndet av en eller annen grunn.. 

Vi har kjøpt boka av Ulla Sørensen "Hundeboka- alt om hunden".. kjempefin bok syns jeg! Har lært en masse om både utstilling og om valpeplanlegging! Inni den står det en del om lydighetstrening, agility, sporsøk, sykdommer, avl.. ja alt mulig egentlig! Til dere som føler dere litt ustø på feltet, kjøp boka!! 

Vi tenker mye på dette med å sette valper på Lana. Tror hun kommer til å bli en flink mamma! Hun har blitt så rolig og omsorgsfull av seg i det siste! Og flink egentlig i de fleste settinger i forhold til det hun har vært. Vi ser oss litt rundt etter mulige partnere til henne.. mange fine og potensielle  hannhunder der ute! Er bare litt redd for at.. tenk hvis ikke hannhundeieren vil parre hunden sin med Lana?? syns det er litt skummelt jeg da.. det er bra at folk er kresne, det skal man være for å ivareta rasens særpreg og for å unngå å føre arvelige sykdommer videre.. Men kan jo være de ikke vil parre hannhunden med Lana fordi at de ikke syns hun er noe pen.. vi syns jo hun er helt nydelig.. men så er jo ikke vi akkurat objektive heller.. uff.. men da får en vel bare bite i det sure eple tenker jeg.. selv om det ikke er noe arig.. Vi må først og fremst få en premie på henne før det blir aktuelt da.. og det MÅ det bli!!! Må jo klare det på et halvt år.. eller blir det for optimistiskt av meg? Huff, mange usikre tanker av en litt forvirret førstegangshundeeier.. hehe, men man lærer jo bare av å erfare :)

Voffsehilsen og påskehilsen fra Kathrine.. resten av gjengen hilser også!

onsdag 8. april 2009

Nå har vi vært på tur i regnværet..

Deilig og friskt sier en jente fra Bergen;) 
Vi gikk den samme ruten som forrige dagen da hun ble så nervøs og skeptisk.. og hun reagerte igjen! Men det skal sies at hun var roligere enn forrige gang da. Må være noe med det området der som hun reagerer på. Noen lukter i luften kanskje? Jeg klarer nemlig ikke å finne ut hva det er.. 
Hun ser seg bare veldig rundt og har halen nesten mellom beina, ørene bakover og vil veldig gjerne bare komme seg vekk virker det som. Vi stoppet opp ett par ganger så jeg kunne se hvordan hun reagerte på det.. men det ble ikke bedre.. 

Lana var forresten klar som ett egg for parring i går.. hver gang vi møtte på en hannhund så la hun halen til siden og rygget bakover mot han.. hehe.. lett på tråden er hun! 

Noen bilder fra søndag da vi var på tur ved hvalsdammen:







mandag 6. april 2009

Lana nervøs???


Vi var ute å gikk på tur i sted.. halen sto rett opp som vanlig når vi er ute å går.. plutselig begynner hun å frese (nesten som kattene gjør) og moffe.. vi gikk i 5 min. og hun bare fortsatte, hun virket skikkelig usikker.. så kom vi forbi et hus der det sto en hund i bånd og da ble Lana skikkelig redd virket det som.. bjeffet skikkelig sint og knurret og hoppet 2 meter til siden.. nervøsiteten ble ikke bedre av dette.. moffet og freste på vaser og alt som var. Når vi kom opp ved et sykehjem like i nærheten her så kom det på en vifte i veggen og da skjedde det samme som da vi møtte på den hunden.. hun freste til og med til katter. De som kjenner Lana vet at hun bare er en glad hund som ikke har vært skeptisk til noe.. bare glad og vil hilse på alt som er... kan det ha noe med løpetiden å gjøre? Hjelp meg noen? Redd for at Lana skal bli nervøs av seg og det vil jeg virkelig ikke!!!!!

Skal legges til at turen hjem tok ca 30 min, og hun roet seg ikke før vi nesten var hjemme igjen.. detter er VELDIG uvanlig.. HELT uvanlig!


onsdag 1. april 2009

Så noen bilder av gojenta




Så noen bilder av gojenta som sitter under meg nå og presser hodet opp i hendene.. tvinger meg til å kose med henne:)

Løpetid og alternativ til hundebind.. funker i hvertfall så hun ikke biter den i stykker;)
Leker med den grusomme pipeballen som har ødelagt mors hørsel (for en dag).. Lanas første leke;)
Kjeder seg? ... eller kanskje litt sliten;)

Vår vakre Påsan!:)